FAQ

Categorieën

Geeft Jan de trainingen altijd zelf?

Jan begeleidt leiderschapstrainingen voor RvB, Exco-members en directies. De andere MT’s en leiderschapsteams in jouw bedrijf of organisatie kunnen ook door de andere vierde-brein-coaches worden getraind.

Geeft www.hetvierdebrein.nl ook leiderschapstrainingen voor bedrijven?

‘Future-Heart-Leadership©’ is een serie van 12 leiderschapstrainingen. De serie wordt in workshops op locatie verzorgd door onze vierde-brein-coaches, die allen een carrière hebben in het bedrijfsleven.

In 2022 volgen Human Heart Leadership©  en Devine Heart leadership©, steeds in series van 12 leiderschapstrainingen. Neem gerust contact op voor meer informatie en voor het budget.

Hoe is mijn privacy geregeld?

In de privacy policy lees je dat hetvierdebrein.nl je gegevens alleen beruikt voor interne zaken; je gegevens niet deelt met derden en uitsluitend jouw e-mailadres gebruikt om je te informeren over je abonnement of om nieuwsbrieven met je te delen. Lees de privacy policy desnoods na, om alles te weten te komen.

Hoe lang duurt mijn abonnement?

Zolang je wilt en zolang je lid blijft. Het abonnement loopt automatisch door, tot je zelf opzegt of zodra de maandelijkse betaling stopt.

Hoe meld ik me af?

Bij abonneer in de menubalk. Zodra je je afmeldt, is je abonnement opgezegd. Je leest het ook in de algemene voorwaarden. Ook wanneer je de maandelijkse contributie stopt, is in die maand je lidmaatschap beëindigd. Geen gedoe en zodra je je weer aanmeldt, begint er gewoon een nieuw abonnement.

Hoe word ik lid van hetvierdebrein?

Ga in de menubalk naar Abonneer en vul daar je gegevens in. Door via automatisch incasso, met behulp van Mollie, € 10 per maand over te maken ben je lid en heb je toegang tot alle video’s over Leiderschapsontwikkeling, Teamherstel en Ego-reductie.

Hoezo moet leiderschap makkelijker?

Door naar de video’s te kijken, zul je ontdekken dat je iedere dag hard werkt en te weinig tijd neemt om je leiderschap te ontwikkelen, dat kan nu makkelijker. Ook zul je merken dat de bestaande en bekende dogma’s vaak niet meer werken, er is een nieuwe generatie die ander leiderschap vereist.

Is alle inhoud wetenschappelijk bewezen?

Veel wetenschappers onderzoeken diepgaand de werking van het brein. Het wetenschappelijke bewijs daarvan is moeilijk vast te stellen, maar de vorderingen zijn indrukwekkend. Er wordt veel over gepubliceerd in vakbladen en gepresenteerd op fora en internet. hetvierdebrein.nl werkt met de kennis en hypotheses vanuit die publicaties, maar pretendeert in geen enkel geval wetenschappelijk bewijs te hebben. Dat laten we beter over aan de wetenschappers. Vierdebreinleiderschap is onze nieuwe theoretische denkwijze met bewezen resultaat.

 

Kan het abonnement ook via mijn werk?

De meeste bedrijven bieden hun werknemers een jaarbudget aan, om zich te ontwikkelen, daarvan kun je de kosten afschrijven. Of regel het met je leidinggevende om het abonnement te verkrijgen. Je leidinggevende kun je trouwens ook meteen de tip geven om lid te worden, want Leidinggevend Nederland is de doelgroep.

Kan ik iemand aanmelden voor een interview?

We zijn altijd op zoek naar leiders die werken met vierdebreinleiderschap. Ken je iemand die de menselijke maat centraal stelt, of ben je zelf zover, dan horen we dat graag. We filmen het interview op locatie en de video komt op de website.

Kan ik Jan ook vragen als gastspreker voor Leidinggevend Nederland?

Jan vertelt graag in 1,5 uur, met humor en diepgang, over deze nieuwe mindset voor leiders. Vanuit de 10 principes van vierdebreinleiderschap voert hij zijn publiek weg van beheersen en voorspellen naar de mogelijkheden van intelligentie en vertrouwen, het domein van het vierde brein.  Neem gerust contact op, om een afspraak te maken.

Kan ik mijn abonnement delen met anderen?

Voor € 10 per maand is het abonnement uitsluitend voor jou bedoeld. Wanneer je het leiderschap van anderen ook wilt helpen ontwikkelen, wijs ze dan op de mogelijkheid om zelf een abonnement te nemen, via Abonneer in de menubalk.

Kan ik reacties geven op de video’s?

Je kunt als lid altijd een reactie plaatsen onder de video, want we hechten waarde aan je feedback, zowel positief als kritisch. We checken alle reacties wel van tevoren, om te zorgen dat ze aansluiten bij de goede intenties van hetvierdebrein.nl.

Krijg ik facturen met btw?

Op Mollie kun je de betalingen en de bijbehorende facturen oproepen. hetvierdebrein.nl is via contact bereikbaar om je, op verzoek, daarbij te helpen.

Maakt hetvierdebrein.nl de inhoud van de video’s zelf?

De inhoud van alle video’s is bedacht en geproduceerd door Jan van hetvierdebrein.nl. Als hij gebruik maakt van bestaande theorieën en inzichten, dan verwijst hij altijd naar de rechthebbende bedenkers, zodat je zelf de informatie kunt checken en uitdiepen.

Mag ik de video’s delen met collega’s?

De video’s horen bij het abonnement, daarom ben je lid. Je mag natuurlijk altijd een interessante video aan een collega laten zien, om die te wijzen op de mogelijkheid om ook lid te worden, want Leidinggevend Nederland is de doelgroep.

Mag ik zelf ook de video’s van hetvierdebrein.nl online zetten?

hetvierdebrein.nl heeft al een aantal video’s geplaatst op social media, die natuurlijk gedeeld mogen worden. De video’s die je kunt zien wanneer je lid bent, mogen niet gedeeld met anderen worden.

Verzorgt www.hetvierdebrein.nl professional coaching voor leiders?

Je kunt gecoacht worden door Jan of door een van de andere vierde-brein-coaches. Leiderschapscoaching is maatwerk en begint altijd met een intake. Daarin stellen we de coachdoelen vast en ook het verdere verloop van het traject. Afhankelijk van de intensiviteit en de coachvraag richten we dan een passend traject in. Neem gerust contact op, om een afspraak te maken.

Waartoe dienen de interviews?

In de interviews leggen leiders uit hoe ze met vierdebreinleiderschap hun bedrijf of een bedrijfsonderdeel succesvol hebben gemaakt, door een bedrijfscultuur te creëren waarin iedereen tot zijn recht komt. Vaak tegen de conventies van uitsluitend winstgedrevenheid in. Ze vertellen wat de positieve impact is voor de medewerkers, de teams, de klanten en de bedrijfsresultaten.

Wat betekent het vierde brein?

Jan heeft, om het eenvoudig te houden, ons brein in vieren verdeeld. Het derde brein van leiders, het zogenaamde managementbrein, domineert de wereld tot nu toe met voorspellen en beheersen. Vierdebreinleiderschap is voor Leidinggevend Nederland een nieuwe mindset, die uitgaat van vertrouwen en intelligentie. Einstein zei: “Waanzin is steeds hetzelfde doen en dan andere uitkomsten verwachten”.  We gaan het denken dus aanpakken, leiderschap kan makkelijker!

Wat wordt bedoeld met maatwerk?

www.hetvierdebrein.nl heeft de missie om leiderschap makkelijker te maken. Dat heeft een bijzonder instrument opgeleverd dat helpt om de oude cultuur binnen een jaar te veranderen. Zo komen je gewenste resultaten eerder in zicht. Het concept van dit maatwerk is vrij eenvoudig: jouw bedrijf krijgt een eigen concern-portal. Alle deelnemende leidinggevenden hebben zo toegang tot korte heldere maatwerkvideo’s, om zo alle medewerkers van die nieuwe cultuur te doordringen.  Neem gerust contact op, om een afspraak te maken.