Door naar de video’s te kijken, zul je ontdekken dat je iedere dag hard werkt en te weinig tijd neemt om je leiderschap te ontwikkelen, dat kan nu makkelijker. Ook zul je merken dat de bestaande en bekende dogma’s vaak niet meer werken, er is een nieuwe generatie die ander leiderschap vereist.

Veel wetenschappers onderzoeken diepgaand de werking van het brein. Het wetenschappelijke bewijs daarvan is moeilijk vast te stellen, maar de vorderingen zijn indrukwekkend. Er wordt veel over gepubliceerd in vakbladen en gepresenteerd op fora en internet. hetvierdebrein.nl werkt met de kennis en hypotheses vanuit die publicaties, maar pretendeert in geen enkel geval wetenschappelijk bewijs te hebben. Dat laten we beter over aan de wetenschappers. Vierdebreinleiderschap is onze nieuwe theoretische denkwijze met bewezen resultaat.

 

Jan heeft, om het eenvoudig te houden, ons brein in vieren verdeeld. Het derde brein van leiders, het zogenaamde managementbrein, domineert de wereld tot nu toe met voorspellen en beheersen. Vierdebreinleiderschap is voor Leidinggevend Nederland een nieuwe mindset, die uitgaat van vertrouwen en intelligentie. Einstein zei: “Waanzin is steeds hetzelfde doen en dan andere uitkomsten verwachten”.  We gaan het denken dus aanpakken, leiderschap kan makkelijker!