Mindfuck

“Your spirit adjusts our reality to your current beliefs”. Deze zin schoot in mijn hoofd, zomaar uit het niets. Wat betekent het?

Meestal hanteren we de opvatting dat de realiteit (dus wat er gebeurt) zich aan ons ontvouwt en we vervolgens daaraan betekenis geven, de vulling van ons geloofssysteem (meningen, overtuigingen etc.). Die vulling noemen we de waarheid., maar deze droomzin impliceert volgens mij een andere, schokkender volgorde.

Je hanteert voor jou geldende overtuigingen (jouw waarheid), die door je geest worden omgezet in of gevormd tot een gezamenlijke werkelijkheid, in wat er voor onze ogen gebeurt. Onze realiteit van alledag is dus een gevolg van de totale bundel gedachtes die we individueel hebben gekozen.

Dus stel dat ik, bewust of onbewust, een heftige angstgedachte heb dan past mijn geest de realiteit zo aan dat die angst ook werkelijkheid wordt. Die werkelijkheid neem ik waar en dat bezorgt mij een idee van: “zie je wel, ik wist het!

Deze zin is een signaal dat wij onze ideeën, meningen en overtuigingen zo kunnen kiezen dat we daarmee een nieuwe werkelijkheid kunnen scheppen. Ook wat moois!

Gerelateerde blogs